Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 11 november 2016

MÅRTEN HÄR HOS OSS

Vilken dag vi har haft med sol, helt fantastiskt har det varit......perfekt för sökträning med hundarna. De var lika duktiga bägge två, men så är det också något av det roligaste de vet......att få använda huvudet. Jag tycker också att det är roligt att se på hur de jobbar, Hero jobbar i racerfart medan Winston arbetar mera strategiskt......men huvudsaken är ju att de löser uppgiften, hur har mindre betydelse, vi är ju olika ,så också i djurvärlden.🐕

En dag försent firade vi Mårtensafton här på gården alltså idag.
Något annorlunda blev menyn, då det bara är jag som gillar svartsoppa, så någon sådan blev det inte tal om att servera.....lite synd för det är ju så himla gott om den är tillagad på rätt vis tycker jag som den skåning jag är, så idag körde vi lite nymodigare som 🍴Carpaccio och det är ju inte fy skam!



Huvudrätten var mer traditionell🍷, men inte helt rätt.....för gås blev det inte, men däremot anka 🍗som vi tycker bättre om. ....men inte någon hemslaktad, för ankor här på gården tillhör ett minne blott, numera köper vi de färdig slaktade.




Äppelkaka 🍏blev det inte, vi tog istället en bit nybakad pepparkaka till kaffet ☕️och det var nätt och jämt vad  där fanns plats med. Så nog såg vårt firande av Mårten, något annorlunda ut?......men mätta blev vi.





Du har kanske firat Mårten på ett traditionellt sätt och på rätt dag??
Kram Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: