Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 9 januari 2017

INGA HÖNS MEN DÄREMOT ÄGG!

Nu har jag slagit helt bort tanken på att vilja skaffa höns, fastän att jag länge haft en längtan om att åter ha frigående höns här på gården. 
Det får räcka med djuren som jag redan har. 
Ägg fattas vi ju inte, några goda vänner till oss har höns så vi kan köpa våra ägg av dom, ekologiska ägg.... ett helt flack för tjugo kronor, det kan man verkligen inte klaga på. 




Då hundarna fick äggulor, blev det en massa äggvitor över, så det blev till att baka marängbottnar här idag 

Jag måste berätta om en episod som hände här igår. Man ska aldrig lita på en bagge, det fick jag verkligen erfara, då jag var inne hos vår bagge för att sätta en balja mineraler till honom. När jag gick ut ur hagen kom han efter och såg allt annat än snäll ut, plötsligt backade han för att ta sats, sedan rusade han mot mig och stångande mig, jag föll som en fura till marken. 
Såg då att han åter tog sats mot mig, jag hade ingen chans att ta mig upp för att komma undan och han stångade mig på nytt. 
Som tur var befann sig, min man en bit ifrån hagen och kunde skynda in för att avstyra hans nästa attack. 
Jag tackar min Gud för att jag inte var ensam, för då vet jag inte vad det hade kunnat slutat med..... en träff i huvudet, sedan hade det varit godnatt. 
Vår annars så snälla bagge, förvandlades till ett livsfarligt odjur. 
Jag har alltid med tidigare baggar haft ett spö med mig, så att jag kunde försvara mig,  men hädanefter kan du tro att jag är utrustad med detta då jag går in till honom. 

Så vad du gör, lite aldrig på en bagge oavsett hur snäll han än är, för det kan snabbt vända. 
Kram från en något mörbultad Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: