Små händelser

Små händelser
Livet här

söndag 8 januari 2017

Det är verkligen en livsstil " Lantlivet"

Funderade lite under tiden som jag mockade, det är för övrigt mycket som passerar i mina tankar då jag går här ifrån den ena boxen till den andra och gör rent. Idag funderade jag på vad man måste vara beredd på när man lever tillsammans med djur på en gård, det är inte någon hobby som vilken annan precis. Man måste vara beredd på att det tar mycket av ens dag och att det gäller alla årets dagar sedan blir man blir bunden, det är inte bara till att resa iväg djuren måste ha sin skötsel.


Mycket kan hända, djur blir också sjuka precis som vi och då måste veterinär kontaktas, det är inget högkostnadsskydd på mediciner och så ska de vaccineras årligen. 
Har man hästar, då ska de verkas och skos av en hovslagare var 8-10 vecka.....får ska klippas två gånger om året.



 Sedan äter djur också, så det är en hel del foder m.m. som går åt. 
De ska ha rent och fint i sina boxar, så under ett år är det många balar torv/strö och halm som ska införskaffas.
Ha sina djur försäkrade är ett måste, för en vistelse på ett djursjukhus kan gå till stora summer, du måste själv betala självrisken och 25% av vad vistelsen kostar....sedan tillkommer kostnaden för själva försäkringarna. 
Sedan är det all utrustning sadlar osv och så måste du ha ett hästsläp, så att du kan transportera dina djur om det behövs. 
Tycker du när du har läst så här långt, att det verkar okej, då tycker jag att du ska leva lantlivet med djur, om inte, då finns det andra mer lätt skötta djur och ridskolor om det bara är ridningen som lockar. 
Att han en gård med djur är en
 "LIVSSTIL " och inte bara det som numera ofta omnämns som det 
"LJUVA LANTLIVET" det är sååå mycket mera!
Oh! det blev många tankar under mockningen!!...... men jag älskar både lantlivet och djuren, skulle aldrig vilja byta ut det. 
Kram /Ingela 

1 kommentar:

  1. Hej Ingela! Ja du jag skulle aldrig heller vilja byta ut lantlivet mot en lägenhet i stan….NEVER!!!! Underbart liv har vi och våra djur behöver all vår kärlek o skötsel… Ha en skön söndagskväll!! Kramiz Lotta

    SvaraRadera

Kommentar: