Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 24 januari 2017

Ekologiskt eller inte ekologiskt

Idag har jag städat undan julen inne i stallet, jag skulle haft gjort det i helgen som gick, men förkylningen jag har gått med gjorde att orken inte riktigt fanns. Men idag kändes allt mycket lättare, så nu är det gjort, men dörrkransarna hänger fortfarande kvar.


Jag funderar mycket på hur det egentligen förhåller sig när det gäller ekologisk och inte ekologisk mat. När det gäller ekologiska ägg, så visar undersökningarna att de innehåller mycket mer av dioxiner och PCB än vanliga ägg och dessa gifter lagras i kroppen under hela livet. Detta blev känt redan 2004 och jag som har köpt ekologiskt, så där är jag på det klara, med vad jag ska välja hädanefter.
Sedan är det all gröda som man stoppar i sig, ekologiskt skulle innehålla högre halter av mycotoxiner, som bildas när grödan angrips av svamp. Djuren som sedan äter ekologiskt foder får i sig dessa höga halter gift, så egentligen vet jag inte vilket som är bäst, ekologiskt eller inte ekologiskt, men jag vet vad jag kommer till att välja hädan efter.
Intressant att läsa om vad det egentligen är som vi stoppar i oss, det är inte alltid vad man tror, när man väljer det dyrare alternativet.....men det är valfritt.

Du får ha en fortsatt bra dag.
Kraaam/Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: