Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 7 oktober 2016

VARNING FÖR KALL SOPPA OCH SELFIES!

Igår när vi hade vår veckomiddag här hos oss på gården med halva styrkan av familjen. Menyn skulle bestå av stekt strömming / Potatismos/lingonsylt och rödlök, rabarber knäckpaj som dessert,......

...... jag var nyfiken på om detta med strömmingen skulle uppskattas.....trodde allt att de skulle rynka på näsan. Men ack så fel jag hade, de åt med god aptit, hör och häpna de tyckte att det var jättegott, vilket jag också tycker.......men jag fick bara titta på igår, fick inte ens dricka något. Detta pga. att jag hade genomgått en tre och en halv timmes operation, då en tandrot hade vuxit in i käkbenet. Tandläkaren var trött i nacke och rygg  jag var trött käkarna, jag sa att " du har åtminstone  betalt för det,".....värre är det för mig " jag lär få betala för eländet!"
Idag och fyra dagar framåt får jag festa på kall soppa, kan lugnt säga att det inte tillhör någon favoriträtt usch!!! är ordet.....men nu är det vad som gäller, jag har inget val, idag får jag åter prata vilken jag inte fick igår och det uppskattades av någon här.....gissa vem??
Ikväll blir det fredagsmys med kall Thaisoppa med röd curry till det serveras ett glas rött, det sistnämnda är det inget fel på. Jag får låta bli till att snegla på, när mannen här, äter räkor och tillbehör......förresten så är jag inte så förtjust i räkor, försöker jag att intala mig själv.



Idag har jag varit i stan hos optikern, då det var tid för en ny synundersökning......ingen stor förändring på min syn vilket var bra men kul med ett par nya bågar. Fasiken vad det är svårt att välja bågar, när man inte ser något då man provar. Mobilen och massor av selfies, de andra kunderna uppfattade säkert mig som världens största linslus....det bjöd jag  gärna på! huvudsaken var att jag såg vad jag hade på näsan. 👓 
 Här står jag med mina gamla glasögon och kliar mig i huvudet då jag betraktar utbudet....blev inte lätt det här. 
Äntligen!! 


Lite tröst måste jag ha för att kunna genomlida de kalla soppornas tid, så det shoppades lite när jag ändå var inne i stan.
Kofta ifrån Åhléns och tröja ifrån De val, kjolen har jag köpt tidigare i Danmark. 

Hemma igen blev det lite nätshopping..... efter detta så går kanske soppan lättare ner ha,ha!!

Jag får görs det lite festligt även om jag inte tycker att det som finns på tallriken är en tio poängare. 

Ja det här var mitt eget lilla fredagsmys. 
Du får ha en fortsatt mysig fredagskväll, med vad jag förmodar något godare på din meny. 
Kram Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: