Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 8 oktober 2016

INGET MOCKANDE OCH INGEN RIDNING

Morgonen började här för mig med en härlig frukost... ha,ha!!....en mugg kallt ☕ kaffe och en skål kall yoghurt, börjar att få hallucinationer om " något att sätta tänderna i, en skiva bröd 🍞 hade varit lyxigt! " man sänker sina krav, rätt så snabbt. 


Jisses hur ska jag som alltid är i farten klara detta, men det är nog bäst att jag följer förmaningarna från tandläkaren annars är det stor risk för blödning. Han har broderat så fint inne i min mun, om det är korsstygn eller stjälksöm har jag ingen aning om, det vore ju synd om jag sprättade upp hans fina broderi!
Men du kan tro att det kryper i kroppen över att behöva ta det lugnt.
Klappa hästarna och en trevlig pratstund, medan andra jobbar får jag nöja mig med. 


Jag hade ju gjort iordning inne i stallet så att hästarna skulle kunna vara in stallade över natten , men så blev det inte. Då jag får hjälp med mockningen och m.m., så är det lättare att hästarna får gå i lösdrift dessa dagar. 


                 Flera än jag som är tacksamma för hjälpen.

Hästarna har inte ont av vad de inte vet, så de går nöjda ute i hagen.....de struntar nog i om de är in stallade eller ej.
Lite mutor fick jag bjuda på min hjälpare, så att hon återkommer. 



Mannen fick åka iväg och hämta en rundbal  med hö, jag känner mig som en riktig kommendora här hemma......men jag hade tusen gånger hellre , velat klara arbetet på gården själv......men det är en nyttig upplevelse, som är bra att ha med sig i bagaget och det handlar ju bara om dagar, så varför gnälla?? 

Det har lovats regn här imorgon och på måndag, så fåren måste stallas in, så de är rena och fina.....några ska förhoppningsvis bli klippta under kommande vecka och några ska vi köra till slakt.



Ja det var lite av dagen här på Liljegården, så här på en lördag. 
Kram Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: