Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 30 december 2016

JAG TROR ATT ALLA MINA MUSKLER HAR BLIVIT TRÄNADE


Som jag berättade igår, så står motion främst på min lista. Lantlivet ger mig både styrketräning och motion, men nu över julen  har jag arbetat en hel del, så någon ridning har inte hunnits med.
Så min dag började först med de vanliga sysslorna i stallet som innehåller massor av styrketräning.....mockning, bära många  kannor med vatten och höbalar, det blev ett pass på sådär en och en halv timmes styrketräning. Skönt att ha gymmet så här hemmavid, slippa att ge sig iväg till någon svettig träningslokal. 

Tid för träning av andra muskler, som jag tränar via hästryggen. Min personlige tränare som hjälpte mig med detta passet var islänningen Pjakkur, en kille med den aktningsvärda åldern av snart tjugofem år.....han är en superhäst med mycket goe i och är så rolig att rida.




Vi skulle ut på en långtur till ett naturvårdsområde, så det gällde att ha bra med kläder på. Jag kände mig som en Michellin gubbe, men vad gjorde det?..... för frysa skulle jag inte och det gjorde jag inte heller under turen.


Som du ser så är det mycket goe i denna killen, detta är skritt, så du kan nog föreställa dig hans galopp.....då är det som om vi skulle upp och flyga, roligt är det samtidigt som jag tränar en massa muskler som normalt ligger i vila.

För att absorbera svetten på hästen, lade jag på ett fleecetäcke så att han inte blir nerkyld, då han åter släpptes ut till de andra hästarna.
Jag känner mig nöjd med min träning idag, alla musklerna har fått sitt.



Dagens middag lagas, nej så illa är det inte! Jag kokar "Caarageen" till en av hästarna som har haft lite slem, ett super medel som löser upp slem i luftvägarna.


Lite annat lagade jag till mig och mannen, kanske inte det bästa, om jag vill gå ner ett par kilo....mycket grädde, men vad då lite gott får jag unna mig så här på fredagskvällen och inte att för glömma jag har inte spenderat min dag inomhus!!



Ja så är det nyårsafton imorgon, några smällare blir det inte här hos oss, för vi får tänka på djuren.
Kram/Ingela

2 kommentarer:

  1. Hej Ingela!! Jag blev nyfiken på "Caarageen" har du recept? Tack snälla… Ha ett härlig nyårskväll o gott slut o ett riktigt GOTT NYTT 2017 kramiz Lotta

    SvaraRadera
  2. Blanda 1 1/2 dl Caarageen och 2 l vatten och låt små koka i 20 minuter.
    Låt det kallna till en gelé, blanda ca: 1/2 liter i t ex.betfor.Jag ger detta en gång om dagen i ca:2veckor.
    Vi önskar er nere i Västrarp ett gott slut på året och så ser vi framemot ett riktigt Gott Nytt år.
    Kram /Ingela

    SvaraRadera

Kommentar: