Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 16 december 2016

IDAG HAR JAG GJORT JULGODIS OCH HAFT ETT KÄRT BESÖK HÄR PÅ GÅRDEN


Härligt att få besök idag av Catharina, som kom lastad med julklapparna som ska delas ut när vi ska hålla jul här på gården, som redan blir nu på torsdag. 




Vi börjar att få vanan inne med att fira julafton på en annan datum än den 24 december, det blir så när man arbetar inom vården. Julafton kommer jag sedan att fira tillsammans med vårdtagarna för tredje året i rad.....men det är också mysigt, någon vill att man läser " Julevangeliet " och någon vill tvunget ha kokta grisfötter att äta, så vi försöker att tillgodose deras önskningar....för är det julafton så är det och då ska man försöka att göra sitt bästa för att våra kära medmänniskor ska känna att det är jul!! 

Timmarna gick fort, det är så när man har trevligt och snart var det tid för Catharina att ge sig hemåt igen. 

När vi hade jul skyltning här i byn ,då jobbade jag, annars hade jag varit dit och köpt hem marknadskarameller.....antingen gillar man dom eller inte, jag tillhör skaran som tycker att de är goda.
Så jag tänkte då jag såg Ernst göra dom igår, det måste jag också prova. Jag gjorde en sort med choklad precis som Ernst, sedan gjorde jag en egen komposition med päronsmak och det blev gott! det går  bra att sätta sin egen prägel genom olika smaker....bara till att experimentera sig fram till sin favorit smak, de blev precis som jag vill ha mina marknadskarameller....goda!!




De var super enkla att göra, så hädan efter kommer jag inte att köpa dom. Jag kommer till att ta med till jobbet och bjuda våra vårdtagare på dom,för marknadskarameller har alltid funnits att köpa på marknader sedan urminnestider.





Du kanske precis som jag gillar dom, så jag lägger ut receptet här som jag har hämtat ifrån " Ernst Jul ".

                             MARKNADSKARAMELLER
*4½ dl florsocker
*6½ dl vetemjöl
*1 dl cacao
Blanda alla de torra ingredienserna
*½ dl strösocker
*1,33 dl vatten
*125 gram kokosfett
Smält kokosfettet tillsammans med strösockret och vattnet.
Häll det söta kokosfettvattnet över mjöl blandningen och arbeta till en deg.
Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper och platta ut den till
en fyrkant ca:1 cm tjock.
Låt det vila i ca: 1 timme, skär sedan ut remsor med en vass kniv och sedan i sneda små bitar.
Jag gjorde en deg där jag uteslöt cacao och ökade mängden florsocker istället. Sedan smaksatte jag degen med päronessens och färgade degen svagt grön.


Kram /Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: