Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 11 januari 2016

NYA TAG !!....MÅNDAG

Måndag, du härliga dag.....veckan hade gärna fått innehålla ett par stycken måndagar till, älskar dem. Nu är det säkert många som inte håller med mig och tycker att jag inte kan vara riktigt klok, men som sagt...smaken är som baken, d.v.s. delad.
Njuter av blomsterfägringen här i köket, trodde inte att de skulle klara sig så här länge, då det här med att vattna... är det lite si och så med. Jag har sååå mycket annat här på gården som ska vattnas, förlåt...jag menar så klart få nytt vatten och det glöms ALDRIG!!





Idag behövde jag inte vakna till väckarklockan då jag har fridag....
Hästarna blev utsläppta och då var det fortfarande lite snö kvar, ifrån nattens snöfall.





.... men du, inget varar länge här nere i tölandet Skåne!!
Även om vi har plusgrader, så är det gott med något värmande ....när man kommer in ifrån att ha skött alla stallsysslorna.


Om allt stämmer med mina beräckningar, så ska Elvira ev. lamma mellan tiden16/1-2/2, så jag får be mannen att göra klart en lammningsbox åt henne, så får jag koppla på övervakningskameran.
Bättre att ha allt färdigt, ifall det blir lammning.




Elvira är min äldsta tacka 5år, hon är stor som ett hus, min fårklippare kallar henne för "Monstret",
inte snällt sagt Elvira eller hur?....men jag gillar dig!


Igår kom min dotter inom, när de körde hem ifrån Danmark.....hon hade köpt nya vingar till mig, då de gamla inte funkade längre.....så nu kan jag flyga dit där det är lite mera vintrigt!! Hon är snäll hon, som vill infria sin mors önskan om
" Vinter!!"






Attans också, det funkade inte.....vägde nog för mycket efter alla pralinerna som har slunkit ner under julen.
Får väl äta lite mer av det nyttiga gröna, så kanske det kan kompensera om jag stoppar i mig mer av varan praliner.....ínte en helt dum ide??...tänkt ut av mig!

 Jag får väl pröva vingarna igen om någon vecka, ifall vi inte har fått någon vinter...... tills dess, får jag nöja mig med att kolla på snö i mitt album. 



Kram Ingela









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: