Som du förstår, så längtar jag till sol och värme, att få vistas ute det mesta av mina vakna timmar....det är livet för en sådan som jag.
Idag regnar det här, perfekt väder för bakning...... det gäller att få fyllt frysen med både det ena och det andra, inför kommande soldagars fika!
Det blev min dotters recept på super enkla källarfranska, jag ger dig receptet längre ner här i inlägget, ifall du vill prova.
Du bakar ut dom direkt, alltså ingen jäsning i bunken.
Jäsa på plåten utan bakduk i 30 minuter.
Sedan Gräddas i ca: 8-10 min. i 225* varm ugn.
De går utmärkt att frysa, jag tycker att du ska prova att baka dom. Här får du receptet.
Catharinas Källarfranska
100 gram jäst
8 dl fingervarmt vatten
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda sedan i övriga ingredienser.
2 tsk salt
2 msk socker
4 msk smält smör
20 dl vetemjöl
Blanda detta till en smidig deg och baka ut till 24 bullar. låt jäsa, grädda!! Enkelt eller hur?
LYCKA TILL!!
Nu får jag ta en liten paus i bakandet och ge mig ut för att klara av stallsysslorna.
Vi hörs! Kram /Ingela
Idag regnar det här, perfekt väder för bakning...... det gäller att få fyllt frysen med både det ena och det andra, inför kommande soldagars fika!
Det blev min dotters recept på super enkla källarfranska, jag ger dig receptet längre ner här i inlägget, ifall du vill prova.
Du bakar ut dom direkt, alltså ingen jäsning i bunken.
Jäsa på plåten utan bakduk i 30 minuter.
Sedan Gräddas i ca: 8-10 min. i 225* varm ugn.
De går utmärkt att frysa, jag tycker att du ska prova att baka dom. Här får du receptet.
Catharinas Källarfranska
100 gram jäst
8 dl fingervarmt vatten
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda sedan i övriga ingredienser.
2 tsk salt
2 msk socker
4 msk smält smör
20 dl vetemjöl
Blanda detta till en smidig deg och baka ut till 24 bullar. låt jäsa, grädda!! Enkelt eller hur?
LYCKA TILL!!
Nu får jag ta en liten paus i bakandet och ge mig ut för att klara av stallsysslorna.
Vi hörs! Kram /Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: