Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 15 augusti 2015

Fredagsfejning i hus och stall

Igår skulle det fejas här på gården, så efter frukosten fick jag satt fart. 
Det blåste väldigt här, så det blev tvättat både det ena och det andra. 
Förr i tiden var ju fredagen den dagen i veckan som var just "städdag"....det hade inte fungerat här hos oss, med allt hundhår som det blir. Men det är klart, hade vi inga hundar haft, då hade det kanske räkt att städa på fredagen..... men nu är det inte så. 
Så jag sjunger glatt under tiden jag fejar på i ullstumporna "mamma är likt sin mamma, vi skurar och vi tvättar och vi fejar"

Så till nästa projekt, det blev inte målning inne i stallet som jag hade tänkt. Först  skulle boxarna fyllas med ett tjockt lager av mull.... för att så småningom få ett lager av spån. 
Träning av armmuskler, kan jag lungt säga att det blev.... Oh ja, så slapp jag gå på gymmet, även igår... jag fick se det från den positiva sidan hi hi!! 


Skönt att pusta ut, då hälften var avklarat.....(resten gjorde mannen,) detta gjorde jag ute i fårhagen, bara sitta på en sten och göra ingenting.... härligt!! 

Det som kunde göra mig ledsen, var när jag hörde tackan med lammen kalla, hon skulle ju vilja gå med de andra ute i de stora hagarna. 
Men det går inte, hon måste bli riktigt bra i benet först. 

Ja, så såg fredagen ut här igår..... men jag älskar lantlivet, även om det är en hel del slit. 
Kvällen däremot gick åt till att slappa. 
Så har vi en ny dag och med den nya krafter. Kram Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: