Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 8 maj 2015

Underkläder och lite smått!!

Igår fick jag paketet med de vita underkläderna ifrån sekelskiftet 1800-1900-talet. De har ingått i en utställning på 1980 talet, som hette just "Underkläder från sekelskiftet "
Kvinnan som sålde dem till mig hade haft dem liggande på vinden sedan -80 talet. 
Nu har de fått nytt liv här, jag har placerat dem på olika ställen inne i huset. 
                    




Alla samlar väl på något, stort som smått!!  Just nu samlar jag på antika klädesplagg och textilier. 
Jag har sedan tidigare en hel del liggande, som jag tog fram igår
 ifrån mina gömmer och ska sortera så att jag har dukar för sig, lakan m.m....det jag inte tycker att jag behöver och som istället kan glädja någon annan, tänker jag lägga ut till auktion. Men det lär ta sin lilla tid, för det finns en hel del att sortera, konstaterar jag när jag tar fram ifrån gömmerna . 
Idag är jag fri, så lite får jag försöka få undan.... innan det kommer nya, jag har köpt en del, som däremot inte ska stoppas i någon gömma, utan lär få en hedersplats! 
Idag blir det ridning och jag ska även rykta av alla hästarna.
Min extra hjälp med ryktningen på morgnarna räcker inte, så jag får hjälpa till. Extra hjälpen är kajer, starar och kråkor som varje morgon sitter på hästryggarna och plockar löst hår, till att fodra sina bo med..... de fågelungar lär få ett mjukt bo att ligga i !! 
Kul med ditt besök, idag här på gården. Kram Ingela 


1 kommentar:

  1. Go kväll Ingela! Vilka fina underkläder det var förr, bara i vitt - precis som det ska vara!! Hoppas din dag har varit bra o du har hunnit m och rida?! Själv blev det ingen ridning men väl ryktning *L* sen tog vi en träningsrunda på cyklarna. Vi cyklade en annan väg än vad vi brukar och helt plötsligt cyklade vi förbi hos dig…såg dina hästar på vänster sida o gården på höger sida o gubben stod o mekade med traktorn :-) men såg bara 2 isisar o 2 shettisar, var du ute o red kanske…
    NI bor JÄTTE FINT!! Ha en skön fortsatt kväll! Kramiz Lotta

    SvaraRadera

Kommentar: