Små händelser

Små händelser
Livet här

onsdag 22 februari 2017

Inga längre stunder i soffan idag

Det gäller att hålla igång och undvika stillasittande för mig idag, när jag sitter då känner jag av att jag har en rygg som har blivit utsatt för tunga lyft. Så jag kurerar mig med liniment, massage och  massor av rörelse.
Passade  på att baka lite marängbottnar, som alltid är bra att ha hemma, lite grädde och frukt, så har jag kvickt en tårta om det kommer oväntat besök här på gården. Några av bottnarna ska jag ha imorgon till desserten, för då ska vi ha vår veckomiddag.





Recept boken på kakor som var helt ny, fann jag i en secondhandbutik till den stora summan av hela tio kronor, så jag behövde inte tänka  någon längre stund, innan jag slog till. Jag hade en, men den var i det närmaste sönderläst efter många års bläddrande.
Jag har inte fått rätt på min övervakningskamera hos fåren, så jag hoppas att svärsonen kan fixa det imorgon då han kommer hit.
En av tackorna förväntas lamma om sådär en sex dagar, utifrån mina uträkningar, jag tycker att hennes juver har ökat i omfång under de sista dagarna, så vem vet om det blir tidigare lamning?
Därför valde  jag det säkra framför det osäkra idag och har satt henne i en lamningsbox, då jag helst vill slippa att få flasklamm.
Jag har även fått stängt av en hästhage, då vägen mellan de båda hagarna hade blivit upptrampad och lerig. Inte konstigt att en av hästarna hade tappat en sko, så det fick bli ett besök här av min fantastiska hovslagare ifrån Smedhults hovslageri.


Någon längre stund blev det inte i soffan, bättre att vara i rörelse. Imorgon ska jag ta mig en ridtur, om allt går efter mina planeringar. 

Kraam/Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: