Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 24 februari 2017

Allt började bra med en härlig vinterdag

Vaknade till ett vitt vinterlandskap, vi har ju faktiskt bara februari månad och ännu kan vi få njuta av vintern, det blir tids nog vår.....så njut!!
Här går alla hästarna fortfarande ute i hagen, allt frid och fröjd ännu så länge, men något inträffade senare under dagen.....som var rena mardrömmen.


Många var gästerna vid fågelbordet, någon objuden gäst som sparvhöken har jag ännu inte sett till, det beror nog på att vintern inte har varit så hård.




Lasse var ute tillsammans med sin husse och inspekterade omgivningarna, han tycktes gilla snön med tanke på glädje skutten han tog i snön.

Vilken dag, bättre kunde den inte bli.

Jag går ut för att titta till hästarna i hagen och får då se att en häst fattas. Ser då honom gå utanför hagen och vad som samtidigt händer är att hästarna inne i hagen av någon anledning får panik när de ser honom galoppera  sin väg. Då spränger de fyra hästarna el trådarna och i sken sätter de av efter den andra hästen, och  jag ser hur samtliga hästar försvinner i full sken ut på vägen och vidare in över fälten.......detta är rena mardrömmen! Fick ropat på mannen, men vi kunde bara stå och se på hur de i full sken sprang i vida cirklar, till slut begav de sig hemåt och in på gården  vi lyckades få in två av dom i stallet, för att sedan  fortsätta jakten efter de tre andra.....vi lyckades till slut att få in dom i hagen. Tala om att jag tackade högre makter för att det slutade lyckligt, jag glömmer aldrig när något liknande hände för några år sedan och då var hästarna försvunna i femton timmar, det vill jag aldrig uppleva igen.

Ett glas rött och lite ost, för att fira att incidenten slutade ´så bra!!
Nu står samtliga hästar inne i sina boxar och vi kan andas ut!

Kraam/Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: