Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 3 februari 2017

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig.


Det blev ett besök hos veterinären, för nu hade Winston fått öroninflammation igen och jag hade ingen medicin hemma att ge honom.....så det måste jag fixa före allt annat.

Hemma igen och jag skulle sätta igång en deg till vetesurdegsbullar. Jag blev sporrad då jag gjorde ett eget recept på surdegsbrödet häromdagen, så idag har jag satt ihop ett recept på frukostbullar gjorda på vetesurdeg.
Jag utnyttjade tiden då degen stod och jäste, med stallsysslorna och andra jäsningsomgången tog jag bägge hundarna och gick en långtur.

Sedan skulle degen bakas ut till bullar och åter jäsas innan de skulle gräddas.
Med spänning väntade jag på hur resultatet skulle bli och hur de skulle smaka.
Med en viss stolthet tog jag ut de färdig gräddade bullarna ur ugnen, de såg goda ut och tänk att det var de också ,så där riktigt härligt frasiga "Liljegården frukostbullar"!


Vi åt bullarna till lite ost och ett glas rött nu ikväll, så det blev vårt fredagsmys till en film.



Jag lägger ut receptet på mina bullar om du skulle vilja baka dom.
                 
             RECEPT PÅ "LILJEGÅRDENS FRUKOSTBULLAR"

350 gram vetesurdeg
25gram jäst
7 dl 37 gradigt vatten
Rör ut detta.
1 dl rapsolja
½ dl mörk sirap
4 dl fint rågmjöl
2 dl havregryn
13 dl vetemjöl special
Arbeta detta på låg hastighet i ca:12 minuter
1 msk salt blandas i degen och arbeta degen på hög hastighet i ca: 10 min.
Lägg över degen i en STOR oljad skål och tag folie över, låt detta jäsa i ca: 60 min.
Tag upp degen ett mjölat bakbord, degen är rätt lös, så vik den  med en  brödspatel ca: 6-7 gånger (ska inte knådas) och lägg den sedan tillbaka i skålen och täck med folien, låt jäsa ytterligare 60 min.
Lägg degen på bakbordet och vik ihop den några gånger, du ska inte knåda den, skär ut  ca:36 bitar och lägg de på bakpappers klädda plåtar.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 min.
Grädda i 250 grader varmluftugn i ca.10 min, lägg ett bakplåtspapper över om du ser att de börjar bli mörka.
Sänk värme till 200 grader och grädda i ytterligare 10 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
                                 Lycka till!!
Kraam/Ingela







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: