Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 6 februari 2017

HJÄLP!!


Så här ser nu en av våra hundar ut. Han är insjunken på högra sidan av huvudet, det är bara skallbenet som känns, ingen mjukdel alls. 
Vi var med honom hos veterinären förra året och ingen av klinikens veterinärer hade sett något liknande och kunde ej heller säga vad detta berodde på. 
Det konstiga är, att efter sex månader var han helt återställd igen, som du ser på de två bilderna här. 


Nu har han fått precis samma som förra året, vi fattar ingenting, vilket inte veterinären heller gör. 
Han är pigg som vanligt, förutom att han har klåda på den insjunknasidan. 
Vi hoppas på att det blir bra igen, men visst är det märkligt. 


Har du sett någon hund med liknande symtom?? 
Kraam /Ingela 

5 kommentarer:

  1. Hej Ingela! Stackars killen….fy vad jag lider med honom. Vad konstigt att det kom igen…..Hoppas o håller alla tummar jag kan om att det blir bra igen!! Kramiz Lotta

    SvaraRadera
  2. Hej
    Jag har tik med samma problem, vill ha tel-kontakt med dig.

    SvaraRadera
  3. Min tidigare hund fick samma symptom på äldre dar. Detta i samband med ålderssjuka och cancer. Pigg som en valp i skallen vid nästan 11 fyllda år men en kropp som bara ville ge upp. Otroligt tunga minnen!

    Min gissning är att det sker när tumörer eller annat ligger och trycker på nerver som stimulerar muskelvävnaderna..

    SvaraRadera
  4. Hej! Hur gick det för din hund då 2017? Jag har en 10 årig flatcoated retriver som ser exakt ut som din hund, med insjunket huvud på höger sida. Han är pigg, men senaste veckan har höger öga börjat rinna. Snälla berätta hur det gick för din hund. Mvh
    Mia Sigurdsson

    SvaraRadera
  5. Hej.
    Han blev sämre, kunde inte äta själv och sedan klarade han inte av att dricka. Tappade också orienteringsförmågan, så han fick somna in. Det konstiga var att det gick tillbaks till normalt huvud i ett halv år för att sedan sjunka in igen. Ingen av de veterinärerna vi hade kontakt med, hade aldrig sett det tidigare och kunde inte ge någon diagnos. Jag tror att det har varit någon form av tumör. Han levde i ett och ett halvt år med detta. Det gick endast en halv dag från normalt till insjunket huvud…. väldigt konstigt?
    Så tråkigt att höra att din hund också har fått insjunket huvud, man känner sig hjälplös.
    Mvh Ingela

    SvaraRadera

Kommentar: