Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 25 juli 2016

MER ÄN BLOMMORNA SOM HAR VUXIT,DÅ JAG HAR VARIT BORTA.

Så var bondmoran åter hemma på gården.
Vad mycket som händer på fem dagar, blommorna och grönsakerna har  verkligen vuxit under dessa dagar.....men det är mycket annat som också har vuxit " gödselhögarna efter fem hästar ute i hagen och hundhåret inne i huset!" Imorgon blir det till att hoppa i stövlarna och ta tag i gödselgrepen igen för att få ordning ute i hagen, sedan väntar en annan vän på mig "en utsvulten dammsugare som inte har blivit matad under tiden som jag har varit borta!"
Mannen här har skött fodringen av djuren utan anmärkning, men helt glömt bort min vän dammsugaren, för övrigt inget som är ovanligt här....jag kan räkna ggr på två fingrar  då han har kommit ihåg det.

Nej vad liknar detta, en bondmora som är utsmyckad på både armar och fingrar.... du får se till att slänga av skiten o ge dig ut för att fodra  semestern är slut  Ingela!!

 Jag hade helt förträngt alla bitande insekter som följer med lantlivet. Bromsarna bet för kung och fosterland , när jag fodrade hästarna ikväll ....Usch!!!

Nu kan jag verkligen frossa med luktärter i kannor och krus här inne, underbart!




Det blir till att stiga upp tidigt imorgon bitti, för att mocka ur hagen,innan alla bromsarna är vakna.
Ett par hästar ska också flyttas till en annan hage, efter att ha gått i flock nu i fem dagar. Fåren ska också släppas in i denna  hagen .

Nu är jag åter i bondmorans roll, man vänjer sig fort.
Ha det gott, vi ses imorgon om du har lust och tid.
Kram/Ingela



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: