Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 24 juli 2015

Hästtäcken och mörka moln

Jag hann med en hel del igår innan jag stack till jobbet. 
Tvättade hästtäcken, så att jag sedan kan ta in och laga dem som hästarna har lyckats ta sönder.... sådana finns det alltid!!! 
Nu gällde det bara att de skulle hinna torka, för det såg oroväckande grått ut här på himmeln. 

Nu när jag åter ska till att jobba, gäller det att vara framsynt och planera för djurens foder m.m.
Så fort man åter, kommer in i den rollen, efter att ha varit friherrinna i fem hela veckor........ förresten  vart tog dom veckorna vägen??? 

Nu hoppas jag bara på att det inte är fler av tackorna ,som har blivit tjuvbetäckta.......för jag vill inte ha flera lamm, förrän till våren. 
Här är några som sökte skuggan ,när solen visade sig någon ynka halvtimma under förmiddagen .
Tilläggas bör att solen blev något generösare, uppåt dagen. 

Oj ,det trodde jag inte ,men bättre sent än aldrig ...... Stockrosorna har satt knoppar, men det dröjer ännu innan de står i blom...... helst innan frosten kommer!! ha,ha!!! 

Var inne en tur i byn, kunde inte låta bli med att köpa lite flera Västeråsgurkor. Det är så behändigt att inhandla dessa i butiken, då slipper jag ligga och rensa ogräs...... varför utsätta sig för detta?....när man kan ha mycket trevligare och göra något som är kul!! 
Nu kanske du skulle vilja ge mig på skallen för detta uttalande.....jag vet att många tycker att trädgårdsarbete är en avkoppling, vilket det säkert är, om man inte har en hel drös med djur, som jag har. 


Nu är jag iallafall, säker på att gurkorna räcker!! 
Lite städning hann jag också med, vilket är skönt, för en av hundarna fäller mycket nu. 


Ja, det var lite av vad som hände här igår, innan frun på gården åkte för att arbeta! Man hinner mer än man tror, fastän att man ska iväg och arbeta....... ordet är väl "planering," vilket inte så ofta förekommer under semestern. 

Just nu sitter jag och intar min frukost efter att ha fodrat samtliga djur här. Sedan bär det av, för ännu en arbetsdag. 

Till alla lediga, njut av friheten och förhoppningsvis även av solen... Du får ha en härlig dag. Kram Ingela 

1 kommentar:

  1. Hej
    Hoppas du får en fin dag på jobbet. Arbetsdagar kan också vara fina
    Kram/Lena

    SvaraRadera

Kommentar: