Brödet här slut, så det fick bli ett bak. Vill prova något nytt och hittade
recept på Hönökaka...... det måste provas då jag enbart har köpt dessa tidigare.
De blev omtyckta, så det blir fler bak av Hönökakor framöver.
Hönökakor
50 gram jäst
6 dl fingervarm mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
6 dl rågsikt
10-12 dl vetemjöl
Blanda ihop i den ordningen som det står i receptet, knåda degen väl.
Låt jäsa i 50 minuter, dela degen sedan i åtta delar. Kavla varje del till en rund kaka ca:25 cm i diameter,kavla med kruskavel till sist eller nagga kakan med en gaffel.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter
Grädda i mitten av ugnen i ca:7-8minuter i 250 grader.
Lägg kakorna övanpå varandra under bakduk för att svalna.
Nu har vi bröd till frukosten i morgonbitti.
Kram Ingela
recept på Hönökaka...... det måste provas då jag enbart har köpt dessa tidigare.
De blev omtyckta, så det blir fler bak av Hönökakor framöver.
Hönökakor
50 gram jäst
6 dl fingervarm mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
6 dl rågsikt
10-12 dl vetemjöl
Blanda ihop i den ordningen som det står i receptet, knåda degen väl.
Låt jäsa i 50 minuter, dela degen sedan i åtta delar. Kavla varje del till en rund kaka ca:25 cm i diameter,kavla med kruskavel till sist eller nagga kakan med en gaffel.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter
Grädda i mitten av ugnen i ca:7-8minuter i 250 grader.
Lägg kakorna övanpå varandra under bakduk för att svalna.
Nu har vi bröd till frukosten i morgonbitti.
Kram Ingela
Hej Ingela! Åh va gott det ser ut, detta recept måste jag pröva :-) ha en underbar fredagskväll!! Kramiz Lotta
SvaraRaderaJag önskar dig en härlig fredagskväll Lotta och lycka till med baket. Kram Ingela
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera