Överskott av sådan måste jag ha haft, då jag klockan halv elva igårkväll satt igång med matbrödsbak....tycker själva att det var lite tokigt!
Hittade inne på Facebook ett recept, som en av mina vänner hade lagt ut..... det lät så nimnt, så jag var tvungen att pröva även om det kanske inte var rätt tidpunkt för brödbak....sagt och gjort!!
Lägger ut receptet här på bloggen om du skulle få ett infall att också vilja prova!
Matbröd som inte ska jäsas
50 gram jäst
6dl ljummet vatten
1dl sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
Knåda ihop degen och dela till två bröd som läggs på plåt. Sätt in bröden i kall ugn, sätt på ugnen på 200 grader och grädda bröden i ca;50 minuter
Hero undrar om det inte snart är tid att säga "godnatt? "
Det blev ingen provsmakning av bröden igårkväll, då klockan hade blivit för mycket.
Men vi hade det till frukosten nu på morgonen och det var mycket gott!!......smulade inte, knaprig skorpa och det gick att skiva upp i tunna skivor.
Kram Ingela
Hittade inne på Facebook ett recept, som en av mina vänner hade lagt ut..... det lät så nimnt, så jag var tvungen att pröva även om det kanske inte var rätt tidpunkt för brödbak....sagt och gjort!!
Lägger ut receptet här på bloggen om du skulle få ett infall att också vilja prova!
Matbröd som inte ska jäsas
50 gram jäst
6dl ljummet vatten
1dl sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
Knåda ihop degen och dela till två bröd som läggs på plåt. Sätt in bröden i kall ugn, sätt på ugnen på 200 grader och grädda bröden i ca;50 minuter
Hero undrar om det inte snart är tid att säga "godnatt? "
Det blev ingen provsmakning av bröden igårkväll, då klockan hade blivit för mycket.
Men vi hade det till frukosten nu på morgonen och det var mycket gott!!......smulade inte, knaprig skorpa och det gick att skiva upp i tunna skivor.
Kram Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: