Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 8 augusti 2016

TVÅ HALTA FÅR 🐑 OCH TRE HUNDAR

Dagen har inneburit en del oväntat arbete.
Jag fick syn på två får som höll sig en bit bort ifrån de andra, konstaterade att det var en tacka och hennes nu vuxna lamm som hade fått en hälta och därför inte orkade hålla ihop med den övriga flocken.
Jag hade härom dagen fått fårstallet  färdigt målat, men ännu fanns det inget underlag där....vilken ska vara mull och halm. Mull hade vi hemma men inte mer än lite ynka halm och de två fåren måste vi få in i stallet så att de kan vila upp sig. Inget att be för, bara till att sätta igång och se till att få mull in i stallet....jobba, jobba, jobba!!!
Du kan väl tänka dig hur det blev, en hel flock genom våta får in i ett stall med mull. Vi fick avskilt de halta fåren, så att vi åter kunde släppa ut alla de andra, som nu var mer bruna än vita till färgen.



Vi fick även ökning i hundflocken idag, två hundar blev till tre......men bara för en vecka framåt, åt en av döttrarnas hund.

Nu är det skördetid för inläggningsgurkor, otroligt vad lite frö kan ge i utbyte.....vi lär få gurkor så det räcker och mer där



till. Morötter skördar vi dagligen....

..... och rödlök lär vi inte behöva köpa på ett tag......det är kanske detta som kallas nybörjar tur?....men det här med att så frön, kommer att upprepas till nästa år igen och då får vi se om det bara var nybörjar tur eller ren skicklighet ha,ha!!!



De sista krusbären är plockade, älskar dessa bär som är så goda att äta direkt ifrån busken.

Nu är det bara till att avvakta och se hur det går med de två fåren ute i stallet, men förhoppningsvis så ska vila hjälpa.
Nu säger vi här på gården " God natt"!
Kram/Ingela



1 kommentar:

Kommentar: