Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 12 augusti 2016

ANTIKA BIBLAR OCH ANKÄGG!.....VILKEN BLANDNING.

Fredagsfrukost med gröt, vilket inte hör till vanligheterna.....men jag har ju fortfarande semester, så det må vara hänt.
På måndag börjar åter alvaret och då blir det inte tid för varken gröt eller ägg, då ska en hel del fixas med djuren innan jag sticker till jobbet....så frukosten lär bli kaffe o smörgås!



Som jag tidigare berättade, så var dottern och jag  iväg på en tur igår, till antik och kuriosa butiker här runt omkring.....det är så förbaskat roligt!
Inte för att jag egentligen är behov av något speciellt, roligt att bara titta och få inspiration....men det slutar alltid med att jag har något med hem.




Antika särkar, mamelucker och livstycken har jag gott om, kanske du blir sugen på ett par mamelucker??

Här fanns precis allt, så här lär det bli fler besök framöver.

Vad har dotter min, nu fått syn på??

Skolplanschen och fönstret skulle jag kunna tänka mig, men vad hade mannen har tyckt, om jag kom hem med ett gammalt fönster??...Jag vet svaret!!
Smaken är ju som sagt vad.. delad.

Uppstoppade fåglar är en het inredningsdetalj idag, men för bara något år sedan, var det ingen som hade intresse av dessa i sitt hem.
Här finns redan ett antal, som jag har köpt via nät auktion.....så flera är inte aktuella för min del.

Några gamla små biblar och psalmböcker ifrån 1800-talet,samt två kroner och några urblåsta ankägg fick följa med hem för denna gången.
Lite nya stilleben är alltid kul att kunna skifta med...eller hur?



På tal om gamla biblar, när vi renoverade gården här och rev väggar ute i stallet, då hittade vi två stycken mycket gamla biblar som någon hade lagt in när väggen byggdes en gång i tiden. Vår gård är ifrån ca: år1825.
När vi satte upp nya väggar lade vi åter biblarna på plats innanför en av väggarna....så någon gång, lär väl någon förhoppningsvis hitta dom.




Ja du, detta var lite ifrån  dotterns och min tur igår, nästa gång får vi utforska ett nytt område.....spännande!
Du får ha en fortsatt härlig fredags kväll.
Kram/Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: