Små händelser

Små händelser
Livet här

onsdag 23 mars 2016

EN SOCKERBAGARE, HÄR BOR PÅ GÅRDEN......

Full fart i bageriet, här på Liljegården!  

Receptet har jag fått av chefen på arbetet, den är supergod. 
Två  tårt beställningar och en till oss själva, skulle förberedas inför påsken. 

                 RECEPT 
               Nötbotten 
200g hasselnötter mals 3 äggvitor.... vispas till hårt skum. 
1 1/2 dl socker blandas ner i de vispade äggvitorna och sedan nötterna. 
Häll smeten i en form med löstagbar botten. 
Gräddas i 200grader ca:15-20 min.

                   Chokladkräm 
150g smör 
4dl florsocker 
6 äggulor 
5 msk cacao 

Rör ihop krämen. Rör florsocker och smör poröst, tillsätt äggulorna o sist cacao.
Bred krämen på den svala kakan och ställ i frysen. 

                   Choklad topping
Smält 200g blockchoklad och 30g kokosfett över ett vattenbad. 
Häll det över den frysta tårtan. 
Ställ den åter i frysen och tag fram den samma dag som du ska använda den  och dekorera den efter egen smak o tycke. 
Låt den stå framme och tina i rumstemperatur. 
Servera vispad grädde till. 




Dags för dekorering, eftersom att det är påsk, fick tårtorna chokladägg, jordgubbar samt chokladblad runt om. 

Klara för leverans, så jag fick också agera tårtbud och köra iväg till mottagaren med tårtorna och hoppas på att de blev nöjda! 





Jag rekommenderar dig varmt att "prova". 
Du kan göra den i förväg, bara till att ta fram ifrån frysen, dekorera och låta den tina. 
Kram ifrån konditorn på Liljegården. /Ingela 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: