Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 13 februari 2015

Varför Liljegården???

.....namnet liljegården kommer av alla påskliljor som blommar här i tusentals på våren. Det är dock inte vi som har planterat dem, de har säkerligen blivit planterade för mycket länge sedan.
Jag brukar säga att vår gård är den, där det finns otroligt många påskliljor..... när någon frågar var vi bor och då vet man var det är.
Idag såg jag att de har börjat sticka upp ur gräset, så nu får ingen gå på gräsmattan bakom huset och trampa ner dem..... så det var ytterligare ett vårtecken här på Liljegården plus att hästarna börjar fälla sin vinterpäls. 

Så nog är väl våren på väg!! 

Idag ska jag ge mig på att göra en mousse tårta för första gången. Det är många moment, så den lär ta sina timmar att göra... men kul ska det bli. Chokladbotten sedan vitchokladmousse, hallonmousse och hallongele överst. Dekoren blir mörk och vit choklad /jordgubbar /blåbär /lime och apelsin. Jag lovar om jag lyckas, att lägga ut en bild på konstverket... hi , hi!!!.....om du inte ser tillstymmelse av en sådan bild här på bloggen då kan du säkert räkna ut hur resultatet blev.. eller hur??? 
Här är en som följer mig noga, när jag ska baka.... matte kan ju alltid tappa ner något på golvet!! 

Håll tummarna för mig, när det gäller tårtan!  Kram /Ingela 

4 kommentarer:

  1. Hej Ingela! Här hos oss håller vi tummar, tassar o hovar! Du kommer att lyckas galant!! Här i morse gjorde jag Crême Brulée o har nu gjort potatispakelse, värt o prova, finns på recept.nu - jättegod!! Ha en underbar dag o trevlig helg! Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter betryggande Lotta, att ni håller tummarna o hovarna!
      Creme bruule som är sååå gott, potatisbakelse låter spännande.... det måste jag gå in och kolla.
      Jag önskar dig med en bra dag och en härlig helg kram /Ingela

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Du lyckas med allt du gör så det blev nog bra kram josa

    SvaraRadera

Kommentar: