Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 8 mars 2014

Slaktaren

Att vi inte har en gammal hederlig slakteributik, som förr i tiden. Då kunde man välja precis vilken o hur stor bit man ville ha.
Idag är det nog bara i städernas saluhallar som tillhanda håller alla sorter  charkuteri  varor. I vårt grannland Danmark, hör det till vardagen att man går till sin slaktare, hos vissa kan man även beställa t.ex. färdigstekt fläskstek eller gås...det är service av stora mått!
Jag själva kommer ihåg att när jag var barn, så hade man precis som i Danmark, sin slakteributik... ofta fick barnen en prinskorv att äta medan ens förälder handlade....det var tider.
Kanske är det så att dagens barn inte hade velat ha en korv.....jag minns själva med vilken glädje jag tog emot den och vi ska inte prata om hur god den sedan smakade!!.. fest för ett barn på stenåldern.
Nu ska jag inte hänga upp mig på detta ämne, tiderna förändras och vi följer med utvecklingen, så ska det vara. Dagens barn har för det mesta bra..... men tankarna finns ändå, om de är lyckligare än jag var med min prinskorv???











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: