Vått ute, då passar det att sätta igång brödbak... passar bra för brödet i frysen är slut, så det är dags att fylla på.
Sursött bröd blir det som bakas, jag tycker att kummin är gott i matbröd. Ett saftigt och gott bröd.
Recept.
1,5l vatten. 1dl sirap
1msk ättiksprit. 100 jäst
1msk salt. ca 1,8 l vetemjöl
2-3msk kummin
1,8 rågsiktsmjöl
1,5l kokande vatten, blanda i 1 msk ättiksprit, 2msk kummin och 1msk salt
Häll detta över 1, 8 l rågsiktsmjöl blanda ihop till en deg. Låt stå över natten eller i en 5-6timmar.
Rör ut 100 g jäst med 1 dl sirap och lite ljummet vatten.
Blanda degen med detta och arbeta sedan in ca 1,8 l vetemjöl så att degen blir rätt fast.
Låt jäsa till knappt dubbel storlek.
Baka ut till 4 st. bröd och lägg på bakplåt.
Låt jäsa ca 40 min.
Grädda i 200*C i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Pensla med kaffe blandat med lite sirap så snart limporna tagits ut ur ugnen.
Linda in bröden i en bakduk så att de får svalna sakta och behålla saftigheten.
LYCKA. TILL!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: