Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 6 juni 2016

STUDIER OCH MAZARINER!

Eftermiddag och bondmoran är åter hemma på gården.
Börjar med att beta av alla måsten, fodra hästarna som går i grushagen, mocka, fylla på nytt vatten till fåren /hästarna och förberedda för morgondagen så att det är klart.... då det även är en arbetsdag  imorgon. 
Men vi måste fira nationaldagen på något vis..... någon flaggstång har vi inte, så det får bli att jag bakar något gott till kvällskaffet. 


Jag behövde även fylla på kakförrådet i frysen, så att det alltid finns något att bjuda på, när det dyker upp besök här på gården. 
Sommar blomsterna fick bli garneringen på mazarinerna.....en dag som denna. 








Annars händer det inte så mycket här, vi tar vara på dagen, genom att vara ute så länge som möjligt... innan de förfärliga knotten visar sig. 


En stunds läsning i min tjocka bok, med bruksanvisning...det lär dröja innan jag lär mig allt detta, men roligt är det..... älskar bruksanvisningar som den här! 



Koncentrerad till max ...det gäller att hålla isär begreppen, allt detta är inget som man lär sig på en dag, men jag är envis.
Hundarna har jag för försäkerhets skull kopplade i lina, ifall någon katt passerar....för jag vet att de tycker, att det hade smakat bra med en katt på menyn. 




Jag blir utskälld av herr Winston, vad liknar det att sätta oss i lina?? 


Nu närmar denna dagen snart  sitt slut och då gästas vi av mindre trevliga gäster här på gården
"knotten!"
Då är det också tid att stalla in Pjakkur, för han klarar inte av att gå ute... även om  han är fullt påklädd med täcke o huva,  när dessa insekter surrar i luften.



Kompisen Eilifur får följa med över till de andra hästarna i den andra hagen,där han får sällskap över natten. 

Sedan ska bondmoran här hålla kväll.
Obs!!kolla in vad jag har i mitt knä, instruktionsboken så klart!! 
Ha det gott min vän, Kram/ Ingela




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: