Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 11 juni 2016

MODERSKÄRLEK

Så var student firandet över, härligt att se hur lyckliga de är efter många års slit....för många återstår det fortsatte studier på högskola. 

Idag skulle vi träffa danska vänner och äta frukost. Mannen min börjar bli mera svensk än dansk, för nu får jag lära honom danska. 
Vi var bjudna på frukost, vilket äts på morgonen i Sverige, så mannen här trodde att vi skulle ge oss iväg på morgonen. Stopp!... där lille gubben, frukost på danska betyder lunch på svenska, inte dåligt att få lära en dansk... danska!! 
Moronmad på danska, är samma som frukost på svenska....  blev det rörigt, gubben lille?? 

Vi fick dansk äpplekaka, älskar det. Man kokar äpplen till äpplemos, varvar sedan detta med krossade makroner (ett sorts mandel biskvier) tyvärr så går dessa bara att köpa i Danmark.....till sist toppar man det med vispad grädde. 


Här är två som äter frukost hos mor sin även om de nu börjar bli stora. Äkta MODERSKÄRLEK, oavsett om de är små eller stora. 





Duktig mamma "Elvira" 
Alla är törstiga i det varma vädret, så det blir kö till vattenkaret, här gäller det att ta en köbricka, för gud nåde den som tränger sig före i kön!! 


Hallå!!... här har vi en liten fröken som gör ett försök till att tränga sig före.... men hon fick allt känna på vad som händer, om man har sådana fasoner!! 

Kram ifrån oss alla här på gården. 
Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: