Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 29 juli 2014

Utnyttja värmen


Nu är en ny omgång surdegskultur igång,
lätt nu i värmen. Jag matar den en gång dagligen med en msk rågmjöl, efter ca:tre dagar sätts den in i kylskåpet. Sedan är det bara till att ta fram när jag ska baka.
När den står i kylen matar jag den så där var tredje dag med en msk rågmjöl och någon gång med en tsk flytande honung.
      Så här sätter du igång en surdegskultur

2dl rågmjöl
2dl ljummet vatten
1tsk honung
Detta blandas i en burk och sedan lägger du plastfilm över o ställer burken på ett varmt ställe. Mata den sedan i tre dagar tills det bubblar bra i burken.
OBS !!! sätt inte lock på burken, då kan det bli en explosion och du har surdeg över det hela!!
Ps. Jag har erfarenhet!!!  Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: