Små händelser

Små händelser
Livet här

torsdag 10 juli 2014

Går utmärkt att göra saft på bladen.

När bären är plockade och saften gjord,går det bra att göra en god saft på bladen. På så sätt utnyttjar man allt på buskarna.


Svartvinbärsbladsaft

2 l svartvinbärsblad, packade
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50  gram citronsyra


Skölj bladen väl, lägg i en stor skål.
Koka upp vatten och socker, tills att lagen är klar, slå detta över bladen.
Pressa saften ur citronerna o häll i skålen ihop med fruktköttet.
Tillsätt citronsyran o rör om väl.
Låt kallna o stå övertäckt i kylskåp i ca 5 dygn.
Sila saften genom silduk.
Häll upp på rengjorde flaskor eller frys in i mindre burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: