När bären är plockade och saften gjord,går det bra att göra en god saft på bladen. På så sätt utnyttjar man allt på buskarna.
Svartvinbärsbladsaft
2 l svartvinbärsblad, packade
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50 gram citronsyra
Skölj bladen väl, lägg i en stor skål.
Koka upp vatten och socker, tills att lagen är klar, slå detta över bladen.
Pressa saften ur citronerna o häll i skålen ihop med fruktköttet.
Tillsätt citronsyran o rör om väl.
Låt kallna o stå övertäckt i kylskåp i ca 5 dygn.
Sila saften genom silduk.
Häll upp på rengjorde flaskor eller frys in i mindre burkar.
Svartvinbärsbladsaft
2 l svartvinbärsblad, packade
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50 gram citronsyra
Skölj bladen väl, lägg i en stor skål.
Koka upp vatten och socker, tills att lagen är klar, slå detta över bladen.
Pressa saften ur citronerna o häll i skålen ihop med fruktköttet.
Tillsätt citronsyran o rör om väl.
Låt kallna o stå övertäckt i kylskåp i ca 5 dygn.
Sila saften genom silduk.
Häll upp på rengjorde flaskor eller frys in i mindre burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: