Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 4 juli 2014

Till dig som aldrig bakat surdegsbröd

Godare bröd tror jag inte att man kan få, en just ett hembakat surdegsbröd.
        Smakar bra med bara smör och ost som pålägg.

Har du aldrig provat på det tidigare....
då kan jag gott säga att du har missat något!
Inga svårigheter, det gäller bara att sätta igång en surdegsgrund första gången du ska baka. Sedan sparar man en dl av degen som man ska baka med.... på så sätt har man alltid en surdegsgrund i kylskåpet till att baka med nästa gång.
Vissa recept blandas degen dagen innan för att följande dag bakas ut, andra tre timmar före.

Man får pröva sig fram tills man finner ett bra recept som ger ett gott bröd.... det är ju en smaksak.

Detta brödet sätter jag igång dagen före och det består av rågmjöl och är ett något mörkare bröd
Brödet blir i regel godare efter att ha legat till sig ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: