Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 30 september 2014

Snabb-bak på Liljegården

Nu är frysen tömd på matbröd, så ett brödbak fick det bli. Letade fram ett recept som inte skulle ta allt för mycket tid och hittade ett på grovlimpor. Blandade ihop igårkväll till en deg som sedan fick stå över natten. Idag blandade jag i det sista i degen... jäsa i bunken 15 min..på plåten 15 min....gräddas 15 min...alltså i allt 45 min....sedan har man 4 st. goda matbröd. Ett bra bröd att baka när man har ont om tid!! 
            Recept 
    Dag 1
 4dl ljummet vatten
 1dl rågkross 
 1dl vetekross 
 1dl vetekli 
 1dl linfrö 
 1dl russin 
 2dl lingonsylt 
 1msk salt 
 1msk malda brödkryddor 
     Dag 2
 5dl kokande vatten 
 1,8-2liter vetemjöl 
 2 påsar torrjäst 
      Dag 1
 Blanda ingredienserna och låt stå  över natten. 
      Dag 2
 Tillsätt resterande ingredienser,  rör ihop till en ganska fast deg. 
 Låt jäsa 15 min.
 Sätt på ugnen 250 grader 
 Forma till 4 st.limpor låt jäsa 15  min. 
 Gräddas i 15 min. 
       Lycka till! 


                


   Gott att äta med en god lagrad      ost som pålägg. 
       Kram från bagerskan på Liljegården!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: