Nu är frysen tömd på matbröd, så ett brödbak fick det bli. Letade fram ett recept som inte skulle ta allt för mycket tid och hittade ett på grovlimpor. Blandade ihop igårkväll till en deg som sedan fick stå över natten. Idag blandade jag i det sista i degen... jäsa i bunken 15 min..på plåten 15 min....gräddas 15 min...alltså i allt 45 min....sedan har man 4 st. goda matbröd. Ett bra bröd att baka när man har ont om tid!!
Recept
Dag 1
4dl ljummet vatten
1dl rågkross
1dl vetekross
1dl vetekli
1dl linfrö
1dl russin
2dl lingonsylt
1msk salt
1msk malda brödkryddor
Dag 2
5dl kokande vatten
1,8-2liter vetemjöl
2 påsar torrjäst
Dag 1
Blanda ingredienserna och låt stå över natten.
Dag 2
Tillsätt resterande ingredienser, rör ihop till en ganska fast deg.
Låt jäsa 15 min.
Sätt på ugnen 250 grader
Forma till 4 st.limpor låt jäsa 15 min.
Gräddas i 15 min.
Lycka till!
Gott att äta med en god lagrad ost som pålägg.
Kram från bagerskan på Liljegården!!
Recept
Dag 1
4dl ljummet vatten
1dl rågkross
1dl vetekross
1dl vetekli
1dl linfrö
1dl russin
2dl lingonsylt
1msk salt
1msk malda brödkryddor
Dag 2
5dl kokande vatten
1,8-2liter vetemjöl
2 påsar torrjäst
Dag 1
Blanda ingredienserna och låt stå över natten.
Dag 2
Tillsätt resterande ingredienser, rör ihop till en ganska fast deg.
Låt jäsa 15 min.
Sätt på ugnen 250 grader
Forma till 4 st.limpor låt jäsa 15 min.
Gräddas i 15 min.
Lycka till!
Gott att äta med en god lagrad ost som pålägg.
Kram från bagerskan på Liljegården!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: