Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 26 september 2014

Saltning av lammskinnen

Idag har jag lagt och brett ut lammskinnen... så ska de saltas ner med mängder av salt (annars surnar de och går inte att beredas för pälsen lossnar). Sedan låter jag skinnen ligga kallt i minst 10 dygn, när detta är klart, skakas allt salt av och sedan ska de vikas på ett visst sätt,för att paketeras och sändas till ett företag som bereder skinnen. Jag bestämmer hur de ska beredas dvs klippas ner, vara långhåriga, färgas osv.sedan skickar jag iväg dem i oktober, så blir de färdiga för leverans hit igen någon gång i februari.Det är en lång procedur,inget som göres i en handvändning. 

Färdigberätt långhårigt lammskinn, naturligt vitt. Bilden nedanför, visar ett skinn som är saltat och ska ligga i minst tio dygn nersaltat. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: