Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 18 augusti 2017

ÖSTERLENS GURKOR PÅ BURK

Nu är det tid för att börja skörda av gurkorna, det kommer till att bli en stor skörd även i år..... otroligt vad en påse frö kan ge i två pallkragar. 




Jag har fått ett busenkelt recept av en vän på Österlen, som inte bara är enkelt att göra .....gurkorna blir supergoda. 





Lägger ut receptet ifall någon vill ha. 
            ÖSTERLENS GURKOR 

2kg gurkor skivas och varvas med gula senapsfrön, dillfrö och några skivor pepparrot i en stor glasburk. 

Lagen görs så här :
4 dl ättiksprit 
1 liter vatten 
1 kg socker
1 dl salt 
Detta kokas upp och hälls varmt över gurkorna. 
Klara att ätas av efter fyra dygn. 
Förvaras kallt. 





Enkelt eller hur?.... o gott! 

Kraam Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: