Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 20 december 2014

Sorg som byts mot Lycka!!

Den lilla lammtackan, har blivit en liten ängel. 


Hon låg död igår och hennes bror verkade inte må helt bra... jag tog hit veterinär och hans bedömning var de hade blivit smittade av en coliebakterie med diarré som följd. 
Bagglammet fick en injektion med penicillin, så vi får fortsätta att ge honom det två gånger dagligen t.o.m.söndag. Då han är svag, får vi ge honom nappflaska varannan timme och hoppas på att han ska få krafter så att han kan dia mamman. 
Nu hoppas vi på att han ska klara sig, så mamman inte mister bägge lammen. 
Vi kämpade på med nappflaskan och med att mjölka mamman, så att hon inte får mjölkstockning... tala om vad trötta vi var när vi äntligen kunde krypa ner i sängen. 
Så det var med bävan, jag gick ut till dom nu på morgonen... lever han??... så glad jag blev, när jag ser att han står och diar!! 
Så vi behövde bara ge honom, hans pencelin spruta. 
Är vi glada, så är mamman överlycklig!!... nu hoppas vi att det fortsätter, vilket jag tror på, när jag ser han ta skutt upp i luften! 
Kram från oss alla här på gården!! 

2 kommentarer:

  1. Godeftermiddag Liljegården!
    En liten paus i soffan i julfixandet o t om lite (blöt)snö utanför fönstret ser jag.. Så tragiskt med den lilla.. Men vilken tur att den andra repade sig o för mamman!! Hoppas du får en mysig helg på jobb o en fridfull stund i ditt vackra hem..
    En julkram från Marie( som ska lyfta rumpan från soffan nu ;)

    SvaraRadera
  2. Liljegården önskar dig en riktigt mysig helg, låter bra det där med soffan.... det gäller att varva ner i julstressen. Själv varvar jag ner med att jobba... ha,ha!!
    Just nu sitter jag på rumpan, nyss hemkommen från mitt arbetspass, sedan väntar sängen för tanten här på Liljegården.
    Sänder julkramar till dig!!

    SvaraRadera

Kommentar: