Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 16 april 2024

Jag har det bra!

 Kirskål och åter kirskål, ja så såg det ut i min fd. rosenrabatt. Jag rensade en rabatt häromdagen, det fick jag betala för, med mera värk i mina händer som jag redan har värk i sedan tidigare. Fortsätt att rensa var inget alternativ, lägga ner rabatterna kändes som det enda raka. 



Rosornas räddande ängel var vårt barnbarn, som erbjöd sig att rädda rabatterna. Hon kan det där med allt som växer, så jag bugade så klart och tackade! Hon fick verkligen jobba med den envisa kirskålen!!


Barnbarnsbarnet hjälpte mig mer än gärna med djuren. Ulltotten Vilja hennes favorit, fick lite extra omvårdnad av henne, då hon fortfarande är lite halt.



Hästarna fäller fortfarande sin vinter päls, jag ryktar och ryktar….så att få hjälp med det, så skönt! Gammelhästen Pjakkur njuter av att bli ompysslad av henne, när han har varit inne och ätit sin energi kost som han älskar, han får det tre gånger om dagen.  




Hagen där de andra hästarna går i, där finns det ännu inte mycket grönt, så hon fick fodra de fyra där med hö.


När ulltottarna, hästarna och hönsen har fått sitt, då blev det en tur i skogen för oss. Skönt att ha skogen in på knutarna.



Blåbärsriset lyser nu i grönt, när de små bladen har börjat vecklas ut. Tänk så mycket gott det finns senare i skogen som att plocka, blåbär, lingon hallon och svamp…skogen är en guldgruva. Fler skulle utnyttja skogens skafferi.



Skogen är spännande, världens bästa lekplats, det är bara till att locka fram fantasin.


Varför inte kurragömma, det finns gott om gömställen.



Jag har det bra med både trädgårdsmästare och hjälp med djuren.



Kram/Ingela


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: