Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 2 juli 2024

Glass ätande och en kamp mot ogräset!

 Även om vårt barnbarnsbarn blev firad i söndags, så var det idag han fyller år. Så klart ska det sjungas på dagen, även om min röst inte har den allra ljuvligaste stämman… så sjöng jag för kung och fosterland! Trots att han inte är mer en ett år, så kommer han sent att glömma min serenad!! Fyller man ett år, då kan man äta glass själv, till mammas förtret hade jag med mig en hel kartong med glassar! Tror ni att det blev ett bad sedan?




Hemma igen och J. jagar sniglar i mitt lilla trädgårdsland. Jag själv tar upp jakten på ogräset i rabatten, finns det aldrig ett slut på eländet??



Kanter som ska trimmas och ogräs som aldrig tycks ta slut…så trött jag blir!



Tänk att de fanns där under trots allt, mina rosor! Jag måste bättra mig, men tiden räcker liksom inte till.


Nu börjar det åter regna och jag är inte sen med att lämna ogräset för att ge mig in. Där på verandan, möter jag mina små pojkar, som fångar dagen på sitt lilla vis.


Så det får bli lite soff häng, innan jag ska ut i regnet för att ta in djuren.



Ha en skön kväll!

Kram/Ingela

måndag 1 juli 2024

Måndag

 Veckans bästa dag…måndagen, en hel orörd vecka framför mig, härlig känsla.


Godmorgon Lille Bhää! Mina ulltottar är nog inte som andra får? De går ut och betar en stund, för att sedan gå in för att chilla i stallet, så håller de på ett antal gånger om dagen. Snart skall deras stall mockas ut, då får de allt se till att använda sitt sommarhus, som står oanvänt med en härlig halm bädd!


Inne i hönshuset tror jag att de små kycklingarna springer maraton,
full fart på de små…när de springer med sina små vingar flaxande som om de skulle lyfta!! Små och små, de  har verkligen växt, mjölmaskarna innehåller kanske anaboler steroider?? Snart är de 
kanske stora som strutsar, ja vem vet?        Åtminstone blir de väl till stora ståtliga tuppar, det är en sak som är säkert, även om jag önskar att de blir till många hönor!

Ännu är de inte precis några skönheter, men så småningom när fjäderdräkten har vuxit till sig, då så !


Idag har det inte regnat och det har inte varit för varmt, alltså, alltså perfekt väder för en ridtur.

Det var några glimtar från min måndag.
Kram/Ingela