Små händelser

Små händelser
Livet här

söndag 17 mars 2024

Lugnet före stormen.

 Lille Bhää växer så det knakar, bra mycket tyngre nu, så snart är han för stor för att bäras. Så det blir många mys stunder med honom under dagen, lamm ja, det är allt något alldeles speciellt.




Även de andra ulltottarna vill ha sitt, Vilja älskar att få lägga sig tätt intill mig, nästan att hon somnar. Ja de där ulltottarna, så härliga djur.




Lugnet före stormen ute i hagen hos hästarna, när vi fick besök, så passande för jag hade precis bakat. Ja du vet, tiden går kvickt när man sitter och pratar. Plötsligt hade dagen över gått till kväll. Det lyser upp ute på gårdsplanen av billyktor, fler besök? Nej inga vi kände, de ville meddela att det sprang hästar ute på vägen. Mycket riktigt så fattades det två hästar i hagen. Leta, leta längs vägen både i bil och till fots, inga hästar syns till. Tala om att blodtrycket stiger, mörkt och risk för att det kommer trafikanter, kallar på hästarna. Då får jag syn på två gestalter som kommer mot mig längre bort på vägen…. hästarna, så där en kilometer hemifrån.



De här två var det som var på rymmen. Vi tror att de har blivit skrämda av vildsvin som hade tagit sig in i hagen. Vi har haft besök nattetid av vildsvin som har bökat upp i hagen i ett par dagar innan.




Så därför har söndags förmiddagen gått åt till att sätta upp nya stolpar och eltrådar, där hästarna hade knäckt ek stolparna som om de var tändstickor.


 


Hästarna har fått gå i ulltottarnas hage idag, men imorgon flyttas de över till sin hage.



Kram/Ingela


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: