Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 30 december 2023

Två dagar kvar på år 2023.

 Otroligt att det bara är julgranen i köket som har åkt ut, brukar ta bort allt innan ny års afton. Har gjort något som jag tyckte var roligare istället. Håller på med mitt bygge till dockskåpet när det finns tid. Lång tur med hunden har det blivit, jag börjar vänja mig, att vi nu endast har en hund efter många år med både tre och två hundar.




Lite bortskämd har hon allt blivit, nu när hon är enda hunden.


Ska det inte bli mer vinter här i Skåne?… då vill jag ha vår!!

 Saknar verkligen att ta en lång tur på hästryggen, grått och regn nästan jämt, det är ju inte precis så inbjudande. Hör och häpna, den där efterlängtade solen tittade fram en liten stund idag.


Jag undrar hur länge restriktionerna för hönsen ska vara denna gången? Det syns att hönsen längtar att få komma ut, visst börjar både jag och hönsen längta efter det här. Men nu är det som det är. 

Jag försöker aktivera dom med kålhuvud, äpplen och majs, men inget slår att få gå fritt och sprätta. Det märks verkligen på foder åtgången, nu när de inte går ute.


Imorgon är det ny års afton, då får det gärna regna så att det kanske blir mindre smällande runt omkring, med tanke på alla djur som mår dåligt av nyårs smällare. 


Jag får sätta fetvadd i öronen på hästarna och se till att alla djuren kommer in tidigt imorgon.


Vi själva har aldrig haft smällare, barnen fick när de var små, tända tomte bloss på tolv slaget och var nöjda med det.

Kram/Ingel



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: