Små händelser

Små händelser
Livet här

fredag 1 december 2023

Snö även nere i Skåne.

 Äntigen vinter med snö, det är så jag vill ha det. Knarrande snö under kängorna och kylan nyper i kinderna, visst är det underbart! Hästarnas pälsar är vita av rimfrost, när de kommer in i stallet på kvällarna.


Det gäller att mumsa i sig höet som kompisen har sprätt ut ifrån sin box. Sedan kan hon gå ut och fortsätta med sin frukost. 



Två av de fem hästarna struntar fullständigt i höet som jag har lagt ut. De går raka vägen ut i hagen, vad de äter där kan man undra…något gott måste det vara. Det gäller att njuta av det vita landskapet, vet ju inte hur länge vi får ha det kvar här i Skåne.




Inne i stallet huserar jag och stallkatten Odin, medans hans brorsa trotsar snön för att ge sig ut på jakt. Båda bröder men så olika katter.



Han är så lik min förra stallkatt, går med mig från box till box när jag mockar… han blir så klart klappad i varje box. Han är en riktig livsnjutare den där Odin.

En som tyckte att han behövde att få komma in, efter att varit på jakt hela förmiddagen.



En liten gran till köket, i kväll ska jag försöka mig på att klippa och vika små snö stjärnor, hur det går har jag ingen aning om.


Kram/Ingela



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: