Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 25 december 2023

Juldags morgon.

Kontraster ifrån dag till dag är vi vana vid, otroligt iallafall att julafton var vit!



 Ja den började  som alla andra mornar under året.  Hästarna släpps ut och fodras. Som du ser så har regnet under natten smält bort snötäcket som skapade julstämning på julafton. Inget varar för evigt!


Gammelhästen fick äta sin frukost inne, medans jag mockade boxarna.


Katterna verkar mätta och nöjda efter nattens bergsäkra gång, i foderkammaren, där de lyckats bita håll på våtmats påsarna. Var det julafton så var det tyckte de!!


 
Julen blev firad igår här på gården, alla var friska när de kom, tyvärr så fick en av döttrarna plötsligt feber och mådde inte bra. Corona eller influensa ja det är frågan?….vi är vaccinerade som tur är.






Väntan på att jultomten ska öppna dörren från höskullen och komma ut efter en lång väntan! Ja julen blir speciell när det finns barn som har väntat på honom länge! Att de sedan blir vettskrämda när han står  där framför dom, tillika i en anskrämlig mask, är inte konstigt!! 


Vi känner oss privilegierade som får vara med och uppleva livet med barnbarnsbarn….man lever verklig upp av att få kunna få följa de små liven.


Det gäller att smyga försiktigt förbi köksgranen, skulle jag råka nysa då hade där inte varit några barr kvar….så den åker ut imorgon!



Nu tar vi dagen som den kommer, skönt bara det!
Kram/Ingela


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: