Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 11 december 2023

Så vill jag ha min jul.

 Min trogne gamle vän, vill gärna komma in tidigare än de andra hästarna. Gott att få komma in i sin box där mat väntar. Ja är man gammal, då ska man ha det bra.



Hos ulltottarna är det förhoppningsvis lugnt nu när Pontus får gå med tackorna.. Baggen Pontus har haft egen box som han har stångat ner så att bräderna har blivit till spinke bränne, inte bara en gång… nej så där en fyra gånger. Nu har vi gett upp!!


Förväntan är stor på julen, sedan är den över innan man hinner blinka! Julen är barnens jul, vi andra njuter av en lugn jul tillsammans med med våra kära.


Vi har en blandning av både svenska och danska traditioner, när det gäller julmaten. Först sillen, sedan fläskstek med härligt spröd svål, glaserade potatis, rödkål och brysselkål, sist risalamanta…. sedan är vi mätta. Kvar ligger julkakorna i sina burkar, så här bakas det bara två sorters julkakor….jag har lärt mig!!!



Ett par granar blir klädda, det behövs verkligen, de lyser upp nu när snön har smält och det åter är grått och trist. Mina måsten är hyacinter, äpplen, ljus, granar och gårdens enda tomte, det är så jag vill ha julen. I år blir det inga ljus och grankvistar i stallet, då jag har två kattpojkar som är fulla av bus!


Stressa inte ihjäl dig för den perfekta julen, för jag tror inte att du finner den. Stanna upp, så att du hinner att njuta!

Kram/Ingela 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: