Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 13 november 2021

KÄNNS SOM OM DET ÄR SÖNDAG!

 Nu när inte hönsen får vara frigående, märks det verkligen hur mycket godsaker de annars själv hittar…när de får gå fritt. Nu går det åt dubbelt så mycket hönsfoder och extra godsaker för att de ska ha sysselsättning. Hoppas verkligen att fågelinfluensan inte håller i sig lika länge som förra gången.



Jag skulle nästan kunna tro att det är söndag idag, grått ute och dagen känns seg. 


Ulltottarna får gå fritt, men de  stannar inte ute några längre stunder. Trivs bättre där inne i den sköna halmen…jag förstår dom.


Tror att Pontus har skött sitt jobb och att tackorna nu är betäckta, så då är det bara till att vänta i hundrafyrtiofem dagar. Tänk då har vi en ny vår, ljuvlig tid! Ja jag vet, först vinter som jag absolut inte har något emot. Massor med snö, känna hur det biter i kinderna när man är ute….det gillas!


Drygt fjorton dagar till advent, fattar man det? Hoppas på lite vitt till dess, men det blir väl bara till ett önsketänkande.


Dottern ska hämta ull ikväll för att sedan tova…mycket fint kan kan det bli av tovad ull. Jag använder själv ullen runt pallkragarna, för att hindra mördarsniglarna att ta sig upp och festa på mina grönsakerna. Ulltottarna ger oss så mycket, både kött, lammskinn och ull.


Kram från Ingela 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: