Små händelser

Små händelser
Livet här

onsdag 11 juni 2014

Fågelbon med citronkräm

Igår bakades fågelbon i maräng som sedan skall fyllas med citronkräm och toppas med grädde... dekoreras med färska jordgubbar.
Då de ska avnjutas i nästa vecka, gick det bra att baka marängerna i förväg .... för att sedan fyllas till fågelbon när de ska serveras.
                        Marängsmet
4 äggvitor
3 dl socker
3 droppar ättiksprit

Vispa äggvitorna tillsammans med ättikspriten till hårt skum, häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa till hårt skum.
Spritsa ut cirklar och grädda i 125 graders ugnsvärme i ca 2-2,5 timmar.
             

Då de inte ska fyllas förrän nästa vecka har jag ingen bild på hur de ser ut när de är klara.
                          Citronkräm
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk. majsena
saft och skal av 1,5-2 citroner
3 äggulor
1 msk smör

Blanda allt utom äggulor och citronskal i en kastrull. Rör medan det kokar upp. Tag kastrullen från värmen.
Rör ner gulorna, låt den sjuda upp under omrörning, men inte koka. Blanda i rivet citronskal och smör.
Låt krämen kallna.
Fyll kräm i marängerna o spritsa på grädden... dekorera med jordgubbar.

                           Lycka till!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: