Igår bakades fågelbon i maräng som sedan skall fyllas med citronkräm och toppas med grädde... dekoreras med färska jordgubbar.
Då de ska avnjutas i nästa vecka, gick det bra att baka marängerna i förväg .... för att sedan fyllas till fågelbon när de ska serveras.
Marängsmet
4 äggvitor
3 dl socker
3 droppar ättiksprit
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikspriten till hårt skum, häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa till hårt skum.
Spritsa ut cirklar och grädda i 125 graders ugnsvärme i ca 2-2,5 timmar.
Då de inte ska fyllas förrän nästa vecka har jag ingen bild på hur de ser ut när de är klara.
Citronkräm
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk. majsena
saft och skal av 1,5-2 citroner
3 äggulor
1 msk smör
Blanda allt utom äggulor och citronskal i en kastrull. Rör medan det kokar upp. Tag kastrullen från värmen.
Rör ner gulorna, låt den sjuda upp under omrörning, men inte koka. Blanda i rivet citronskal och smör.
Låt krämen kallna.
Fyll kräm i marängerna o spritsa på grädden... dekorera med jordgubbar.
Lycka till!!
Då de ska avnjutas i nästa vecka, gick det bra att baka marängerna i förväg .... för att sedan fyllas till fågelbon när de ska serveras.
Marängsmet
4 äggvitor
3 dl socker
3 droppar ättiksprit
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikspriten till hårt skum, häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa till hårt skum.
Spritsa ut cirklar och grädda i 125 graders ugnsvärme i ca 2-2,5 timmar.
Då de inte ska fyllas förrän nästa vecka har jag ingen bild på hur de ser ut när de är klara.
Citronkräm
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk. majsena
saft och skal av 1,5-2 citroner
3 äggulor
1 msk smör
Blanda allt utom äggulor och citronskal i en kastrull. Rör medan det kokar upp. Tag kastrullen från värmen.
Rör ner gulorna, låt den sjuda upp under omrörning, men inte koka. Blanda i rivet citronskal och smör.
Låt krämen kallna.
Fyll kräm i marängerna o spritsa på grädden... dekorera med jordgubbar.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: