Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 27 november 2023

Kallt men så mysigt!

 Ja kylan håller i sig och den är så efterlängtad, så skönt att slippa klatscha runt i dyngan som vi har gjort alldeles för länge. Kaminerna står och hoppar här inne, mina kinder färgas röda av värmen, när jag kommer in igen efter att ha varit ute i kylan. 



Så magiskt med rimfrosten, som har klätt in landskapet i ett tunt vitt flor. Ja vintern är magisk, när allt det trista grå bäddas in i ett skimrande snötäcke eller rimfrost.


Att bara ta dagen som den kommer, så långt borta ifrån allt som heter stress…bara liksom vara, det är livet om du frågar mig.


Sätta sig ner i halmen hos ulltottarna en stund, så rogivande att höra deras idisslande och att känna deras mjuka ull mellan fingrarna. Jag tror att de, liksom jag uppskattar dessa mys stunder.


Gammel hästen vill komma in tidigare och tidigare så klart nekar jag inte honom det. Han är ju trettioett år gammal så han får själva bestämma när han vill in, han visar det tydligt detta genom att stå och vänta utanför stalldörren.


Stallkatterna är inte ute några längre stunder nu, de går gärna in och bäddar ner sig i halmen. Inte skönt att bli kall om de små tassarna där ute i kölden, så mycket mysigare inne i halmen.




Hönsen värper ägg som om de inte hade något annat att göra, trots kylan. Maten går åt som smör i sol, nu när de inte får gå fritt ute. Äpplen och  vitkålshuvud får de sysselsätta sig med istället! 




Stressa inte ihjäl dig, du hinner och missar du något…så vet du vad, det blir jul ändå.

Kram/Ingela


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: