Små händelser

Små händelser
Livet här

torsdag 30 december 2021

MIN PLATS PÅ JORDEN

Näst sista dagen i december och jag som skulle gjort så mycket, men det kommer en ny månad. Ulltottarna smaskar nöjt på äpplen, det känns så fint när djuren blir glada för lite extra gotter.



De vet var gotterna finns och springer dit så fort de får syn på mig.


Lilla Lycka följer mig vart jag går och hade gärna hängt med in till hönsen. Men hon får nöja sig med att jag kliar lite i hennes ulliga päls….så mysigt.




Hönsen är väldigt upprörda för att jag inte vill öppna luckan till friheten, det hjälper inte att jag försöker förklara varför….det kacklas missnöjt! Jag tror att de förlåter mig när jag strör ut majs och sätter upp ett nytt kålhuvud, för det blir tyst och lugnt där inne igen.




Usch ja denna fågelinfluensa, ser inte något slut på eländet. Jag gör mitt bästa med att pyssla om dom, så att de inte har allt för tråkigt….. de små pyttorna.



Små fåglarna, verkar nöjda med att fågelbordet alltid är fyllt under alla årets månader.De i sin tur bjuder oss på mycket glädje när vi sitter i köket.

 

Grå disiga dagar, då solen inte orkar med, att lysa upp på vår lilla gård. Det lyser i fönstren så varmt och välkomnande, av advents stjärnorna i allt det disiga.


Hästarna tuggar sitt hö, så där rogivande och de äter mer än gärna några äpplen de också 


’Jag känner mig så nöjd, det här är min lilla plats på jorden… det är här jag vill vara, för det gör mig lycklig enda ner i tårna.


När jag vet att djuren har det bra, då mår jag också bra.
Känslan av att alltid vara väntad, av den minsta lilla kyckling, ulltottar, hästar, katter eller hundar, den känslan värmer så gott i mitt hjärta.


Min lilla arbeta kollega följer mig, när det ska fixas och donas till hästarna i stallet. Han spinner så förnöjt, jag kunde inte haft en bättre kollega, aldrig heller klagar han på mitt jobb!


En nöjd och spinnande katt, det ljudet alltså.

Kram från Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: