Små händelser

Små händelser
Livet här

onsdag 22 maj 2024

Jag lever!

Det har varit snålt med inlägg på bloggen, jag har liksom inte hunnit med.Dagarna har bara försvunnit, det har varit fullt upp här. Helgen bestod av fönsterbyte i hela huset, så jag hade marktjänst i dagarna två.


Wilda och jag fick ha hit vår hovslagare för att se på hennes hovar, eftersom hon ömmar lite när hon går.


Hovarna har växt enormt sedan förra gången hon blev verkad. Skönt att det inte var fång som jag befarade. Eftersom hovarna kan växa mer på hästar som har haft fång, så får det bli hovslagare till henne var femte vecka. Jag gör allt för min lilla prinsessa. 


Det har kläckts nitton kycklingar, så det gick bättre att kläcka i maskinen denna gången. Jag trodde jag skulle kunna lägga ett par kycklingar under en av hönorna som ligger och ruvar på ingenting. Tji fick jag, för det var hon inte alls intresserad av, gjorde många försök innan jag gav upp. Denna gången hoppas jag på många hönor. Förra gången blev det av nio ägg sju tuppar och två hönor, alltså inget önske kläck, om jag säger så.



Så jag får vara höns mor istället och visa vad de små kan äta.
Lille Bhää är det bara prima med och han är så sällskaplig den lille killen…ja, ja han är ju inte så liten längre. Han övar att stångas på stor baggen Pontus, som bara ryster på huvudet åt försöken.


Idag är det onsdag och veckomiddag, så huset har varit fullt av både stora och små.


Imorgon ny dag.
Kram/Ingela




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: