Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 7 februari 2022

SURDEGS START

 Nu ska det bakas Danskt rågbröd på surdeg. Först måste jag så klart starta en surdegs kultur.


Ja det tar ju sin tid, inget bröd jag bakar precis när det är tomt i brödlådan.


1 dl grovt rågmjöl blandas med 1 1/2 dl vatten.  Låt locket ligga löst på, ställ det  på en plats där det är lite varmt.

Följande två dagar ska det röras om två ggr om dagen.

Dag 4 rör i 1 1/2 dl vatten o 1 dl rågmjöl. Låt burken stå några timmar utan lock.

Nu ska det bubbla och lukta syrligt, då är surdegen färdig att användas i ett valfritt surdegsbröd.


Så om så där en sex/sju dagar kan jag smaka på ett gott surdegsbröd. Den långa tiden, är värt besväret.

Kram från Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: