Morgontimmarna tillbringade jag i naturen med en av hästarna.
Helt magiskt tyst inne i skogen, det hördes inget då hästens hovar trampade fram i den mjuka mossan. Inget fågelkvitter, men däremot några kråkers kraxande hördes och ljudet ifrån en porlande bäck.
Här inne i de djupa skogarna hade jag lust att stanna upp tiden för ett tag och bara andas in de härliga dofterna.
Men här kunde jag inte stanna för evigt, så efter ett par timmar var det tid för att vända hemåt.
Sadla av hästen.
Men det där med skogen, var inte slut här... nu väntade svampplockning tillsammans med mannen och hundarna.
Ett måste efter en heldag i skogen, är en varm god svampsoppa och så blev det.
RECEPTET PÅ "MIN KANTARELLSOPPA"
(6 portioner)
14 dl svamp, hälften av vardera gula o trattkantareller
6 hackade charlottenlökar
3 hackade vitlöksklyftor
Stek svampen i smör, salta o peppra och lägg i löken.
Låt löken blir mjuk men inte få färg.
4 dl vitt vin
3,5 dl vatten
7,5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3 hönsbuljongtärningar
Lägg i svampen och löken.
Låt det koka i ca: 20 min.
Mixa allt med en mixerstav
Smaka av med salt o vitpeppar
Tillsätt 3msk cognac
Servera till knaperstekt bacon och ost stänger.
OSTSTÄNGER
Smördegsplattor kavlas ut till dubbel storlek.
Riv ost och lägg på halva plattan, vik över den andra delen.
Skär i 2 cm remsor och vrid dessa.
Grädda i 225 *grader i ca: 10 min.
låt kallna på galler.
Som pricken över i, är ett glas cherry till.
Smaklig spis!
Kraam Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: