Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 12 september 2017

ETT MÅSTE EFTER EN DAG I SVAMPSKOGEN!


Morgontimmarna tillbringade jag i naturen med en av hästarna. 
Helt magiskt tyst inne i skogen, det hördes inget då hästens hovar trampade fram i den mjuka mossan.  Inget fågelkvitter, men däremot några kråkers kraxande hördes och ljudet ifrån en porlande bäck. 
Här inne i de djupa skogarna hade jag lust att stanna upp tiden för ett tag och bara andas in de härliga dofterna. 



Men här kunde jag inte stanna för evigt, så efter ett par timmar var det tid för att vända hemåt. 
Sadla av hästen. 
Men det där med skogen, var inte slut här... nu väntade svampplockning tillsammans med mannen och hundarna. 






Ett måste efter en heldag i skogen, är en varm god svampsoppa och så blev det. 


RECEPTET PÅ "MIN     KANTARELLSOPPA" 
(6 portioner) 

14 dl svamp, hälften av vardera gula o trattkantareller 
6 hackade charlottenlökar 
3 hackade vitlöksklyftor 
Stek svampen i smör, salta o peppra och lägg i löken. 
Låt löken blir mjuk men inte få färg. 
4 dl vitt vin
3,5 dl vatten                           
7,5 dl mjölk 
5 dl vispgrädde 
3 hönsbuljongtärningar 
Lägg i svampen och löken. 

Låt det koka i ca: 20 min. 
Mixa allt med en mixerstav 
Smaka av med salt o vitpeppar 
Tillsätt 3msk cognac 



Servera till knaperstekt bacon och ost stänger. 
OSTSTÄNGER 
Smördegsplattor kavlas ut till dubbel storlek. 
Riv ost och lägg på halva plattan, vik över den andra delen. 
Skär i 2 cm remsor och vrid dessa. 
Grädda i 225 *grader i ca: 10 min.
låt kallna på galler. 

Som pricken över i,  är ett glas cherry  till.

Smaklig spis! 

Kraam Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: