Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 19 maj 2014

Räknade får vid två tillfällen

Jag har som vana att räkna fåren uppifrån ovanvåningen innan jag kryper ner i sängen... så skedde också i gårkväll.
Till min förskräckelse fattas det ett får... hur jag än räknar.
Ser något långt borta som ser ut till att vara ett får, fram med kikaren, men visst är det ett får som ser ut till att ligga helt livlös.... på med kläderna och jag närmast flyger ner för trapporna, behöver knappast säga att nu sitter hjärtat i halsgropen!!
Mannen som sitter och ser på tv, undrar vad är det som händer??..... ger en snabb förklaring medan stövlarna åker på.... vi ger oss ut bägge två.
Kommer ut i fårhagen och ser då att ett av de gamla fåren har tagit sig an, ett lamm som inte är hennes..... alltså är det lammets mamma som jag såg ligga långt bort i hagen.
Nu hör det till saken att vi måste passera över en hage som är rena gyttjebadet... jag springer fort över, gyttjan stänker omkring mig.....värre är det för gubben då han inte hade hunnit fått på några stövlar, behöver knappast beskriva hur han såg ut!!
Pust och stön!!!!.... äntligen framme där fåret ligger, Nej!!!...vågar knappt ropa till mannen som kommer en bit efter vad det är som ligger där........ " en jädrans stor sten som så klart var stendöd!!  "
Ser att efter gubben kommer hela fårskocken springande bääande och undrar vad det är som står på så här sent på kvällen????.......och alla är där??????
Behöver väl inte berätta att då jag kröp ner i sängen var tröttheten som bortblåst!....... så det fick bli till att åter räkna får men denna gången i sängen!
En dråplig historia  men med ett lyckligt slut.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: